Doe mee!

Wil je de uitdaging van No Impact Week aangaan? Dat kan! Er wordt voorlopig geen landelijke week georganiseerd, maar je kan altijd een individuele week doen. Of, wil je een No Impact Week voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden.

Om nu al een idee te krijgen van wat No Impact Week inhoudt, bekijk de handleiding van de vorige No Impact Week. Er is ook een Office bijlage, een Studentenbijlage en een bijlage ‘No Impact Week met Kids‘! Tijdens een No Impact Week krijgen deelnemers ook elke dag een korte nieuwsbrief in hun inbox, bekijk hier die van 2013:  ZOMADIWODOVRZAZO.

‘No Impact’ gaat over het verkleinen van je negatieve impact op het milieu en het vergroten van je positieve impact op je omgeving – per saldo is dat ‘No’. Vind je de ‘No’ in No Impact Week desondanks toch iets te extreem? Dit jaar is er speciaal voor jou ook een No Impact Week FUN Flyer, daarmee gaat dat duurzame genieten zeker lukken!

Voor of tijdens jouw No Impact Week heb je misschien vragen of ideeën. Als je de uitdaging met een groep aangaat is het leuk om ook voorafgaand aan de week met elkaar te brainstormen. Daarnaast kan je ook op de No Impact Week – Facebook page met andere deelnemers van gedachten wisselen.

Daarnaast vinden we het geweldig als je de (video)blogs die je over jouw ervaring met No Impact Week maakt met ons deelt. Dit kan via Facebook, mocht je hier minder bekend mee zijn dan kan je de link (of tekst) ook naar ons mailen – wij plaatsen die dan op het ‘home‘-gedeelte van deze website.  Als je over No Impact Week twittert, gebruik dan de hashtag #NoImpactWeek.

Advertenties

11 reacties op Doe mee!

 1. marian zegt:

  hoe zit het dan met de belasting van het milieu door het gebruik van internet, als je alles moet mailen of mensen op de hoogte moet houden via twitter en andere media. als ik dan al meedoe wil ik op de achterkant van eenzijdig bedrukt papier, mijn ervaringen delen en niet via wifi of glaskabels. in mijn opleidingstijd moesten we papiertjes in vieren delen en tweezijdig als klad gebruiken. als ik mijn fruit en groente onverpakt koop, kan ik de zakken mooi gebruiken voor het logboek.

  • Marian zegt:

   Die zakken kun je zolang gebruiken als groente en fruitzak dat ze niet meer geschikt zijn als kladpapier. Ze kijken één keer vreemd op bij de groente-afdeling of kassa, maar dat went snel :-). Maar je kassabonnetjes (als die tóch geprint worden) kun je wél weer gebruiken, minstens als boodschappenbriefje.
   Ook Marian

 2. Karin zegt:

  Ik ben morgen jarig en heb mijn man en kinderen om een ‘ervaring’ gevraagd ipv een kado… ofwel iets wat geen geld kost. Ik ben zeer benieuwd!

 3. Helaas nog geen nieuwsbrief gehad en ook geen enquête gezien. Nu heb ik me gisteren pas aangemeld, kan het daardoor komen?

  Groetjes Christel

 4. marijke zegt:

  Een heel goed initiatief om ons eindelijk bewust te maken van de rotzooi die wij produceren.
  Om voor de alledaagse dingen simpele dingen te gebruiken is er een goed boek : Alledaagse dingen buitengewoon gebruik” van reader’s digest. Van schoonmaken tot zelf lichaamsverzorgingsprodukten maken.
  Een tip: lege eierdoppen bewaren en vergruizen voor om de tuinplanten voor de winter en voor extra kalk.

 5. josevanwinden zegt:

  ik heb iets gelezen over een enquête, maar die kan ik nergens terugvinden. Hoe zit dat?

 6. Pingback: Ecologisch hoogstandje | Standplaats Wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s