Q&A

0. ‘No’ Impact? Dat kan toch helemaal niet!
De ‘No’ staat eigenlijk voor het vinden van een balans tussen wat je neemt en wat je geeft. Verklein je negatieve impact op het milieu en vergroot je positieve impact op je omgeving – dat geeft per saldo 0 = ‘No’.

1. Wanneer is No Impact Week 2013?
No Impact Week 2013 vond plaats van zondag 10 maart t/m zondag 17 maart 2013. Wil jij ook een No Impact Week doen binnen je organisatie? Neem dan contact op met IVN, wij denken graag met je mee!

2. Hoe lang duurt No Impact Week?
Een week en een dag. Het experiment begint en eindigt op zondag.

3. Kan ik dit alleen doen?
Natuurlijk, maar het is leuker met een groep.

4. Moet ik de hele week mee doen?
Nee, doe zoveel je kan. Maar het wordt leuker en boeiender zodra je de handleiding beter volgt (via de link kan je de handleiding van de vorige NIW inzien, die van 2013 ontvang je als je je aanmeldt om mee te doen).

5. Wat als ik een opdracht uit de handleiding echt niet kan uitvoeren?
Als het echt niet kan, dan kan het niet. Zoals No Impact Man Colin Beavan zegt: ‘Het gaat om leren, niet om perfectie!’

6. Hoe kan ik met deze kleine stapjes nou iets veranderen?
Elke verandering in je gedrag, ook al is hij maar klein, heeft effect! Jij koopt iets niet, of je koopt iets anders, jij neemt groene stroom, jij pakt de fiets i.p.v. de auto, etc. > Elke kleine verandering komt op de grote berg veranderingen van iedereen. Zoals ze zeggen, alle kleine beetjes helpen. En kijk maar eens wat voor effect het heeft als je anderen erover gaat vertellen!

7. Moet ik bomen knuffelen of geitenwollen sokken dragen om mee te mogen doen aan No Impact Week?
Natuurlijk niet. Iemand die denkt dat duurzaamheid alleen voor die mensen is, leeft echt in de vorige eeuw.

8. Wat als ik ergens woon waar ik echt een auto nodig heb omdat er amper openbaar vervoer is?
Geen zorgen. Als iets echt niet kan, dan kan het niet (maar misschien kan je met de buurvrouw meerijden?). Als het wat transport betreft niet zo goed lukt om No Impact te leven gedurende de week, probeer dan iets extra’s te doen op een andere dag. Let bijvoorbeeld extra op of je voedsel gedurende de week wel lokaal geproduceerd en seizoensgebonden is.

9. Ik wil wel meedoen met No Impact Week, maar mijn partner en mijn gezin vinden het vreselijk. Hoe kan ik toch meedoen zonder hen al te veel tot last te zijn?
Begin klein. Pas je gedrag steeds een beetje aan, zodat het je partner en je gezin niet teveel stoort. Kook iets lekkers vegetarisch, stel voor om een spelletje te spelen, of ga een stuk fietsen.

10. Ik heb echt geen tijd om No Impact Week te doen, maar wil wel iets aanpakken om mijn levensstijl te verduurzamen. Hoe doe ik dat?
Op allerlei websites is enorm veel te vinden over een duurzame(re) levensstijl. Kijk bijvoorbeeld eens naar de No Impact Week handleiding van 2011, bakken tips! (De handleiding van 2013 ontvang je als je je aanmeld om mee te doen aan de week.)

11. Voor mijn werk heb ik elke dag een computer nodig, kan ik dan wel meedoen aan dit experiment?
De meeste mensen hebben tegenwoordig een computer nodig om hun werk te kunnen doen. No Impact Week vraagt het niet van je om je baan op te zeggen. Het gaat om veranderingen die realistisch zijn. Lukt het je om tijdens het weekend je laptop dicht te houden, geweldig! Zo niet, geen probleem.

12. Wat doe ik na No Impact Week? Moet ik voor altijd zo blijven leven?
Nee, zie No Impact Week vooral als een uitdaging, een experiment. Alles wat je na de week wilt blijven doen, wilt veranderen of op wilt pakken, is prima. Wij hopen vooral dat No Impact Week je een ervaring geeft die je nooit zult vergeten!

Andere vragen? Stel ze hieronder!

Advertenties

4 reacties op Q&A

  1. marijke zegt:

    hoe zit het met jullie pravicyreglemtent? ik ben wel heel benieuwd waar mijn gegevens naartoe gaan. Natuurlijk zal het gedeeld worden, maar ik wil graag weten met wie en/of in hoeverre.

  2. Heel leuk wat jullie hiermee doen! Ik doe mee.
    Warme groet, Savitri

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s