No Impact Week

‘Tijdens No Impact Week gaat het niet om perfectie, maar om leren en bewustwording.’

UPDATE: Deze site wordt niet actief bijgehouden. Er staat ook geen nieuwe No Impact Week gepland in Nederland. Wel kan je zelf een No Impact Week doen, download hiervoor hier de handleiding. Blijf op de hoogte over het Amerikaanse No Impact Project & No Impact Man, Colin Beavan, door hun facebook-pagina te volgen.

Kijk hier voor nieuws en ervaringen van deelnemers aan No Impact Week 2013 die plaatsvond van 10 t/m 17 maart.

Duurzaam genieten, kan dat? Tijdens No Impact Week dagen we je uit om daarachter te komen! Het No Impact experiment is een week waarin je ervaart wat het verkleinen van je impact op het milieu kan betekenen voor je kwaliteit van leven. Het gaat er tijdens No Impact Week om dat je ontdekt hoe het veranderen van je levensstijl effect kan hebben op zaken als persoonlijke voldoening, gezondheid, geluk en je relatie met vrienden & familie. Op hoe jij van het leven geniet. Het is een uitdaging, ga jij ‘m aan? 

Nog niet zo duurzaam bezig, maar wel geïnteresseerd? Download dan de No Impact Week FUN Flyer, vol met leuke, toegankelijke tips: http://bit.ly/NoImpactWeek2013FUN

Tijdens No Impact Week kijk je naar, en pas je je gedrag aan op het gebied van consumeren, afval, transport, voedsel, energie & water. Dit zijn veel van de onderwerpen waar het om gaat bij het verduurzamen van je levensstijl. Aan de hand van een handleiding ga je elke dag een stapje verder. Ook kijk je hoe je de impact die je wel hebt op het milieu, kunt compenseren met goede dingen voor je omgeving.

73 reacties op No Impact Week

  1. Jasper Stut zegt:

    Hola,

    Ik heb het boek al zo,n twee jaar of langer geleden gelezen bij toeval omdat hij 5 euro te koop was. Het boek heeft mijn natuurbewustzijn aanzienlijk verhoogd en ben dan ook al die tijd geleidelijk bezig geweest om mijn impact te verminderen. Mijn leven redelijk drastisch veranderd: bv alleen nog biologisch voedsel en ook zoveel mogelijk andere producten, auto weggedaan, geen liften meer, geen bladen of kranten meer, geen verwarming meer (ik leef in flat dus blijft altijd nog zo ń 17 graden) Allemaal prima te doen als je het eenmaal onder de knie hebt, bespaart nog geld ook. Vraag aan Jaap: Hoe kom je aan 12.000 eenheden? en hoe weet jij hoeveel eenheden elke actie kost? Dit soort vragen spelen al meer dan 1 jaar door mijn hoofd. Met name hiervoor het WNF geraadpleegd. Ik hoor graag. Weet iemand ook toevallig hoe ik aan de tune van The No Impact Man kan komen. Wil erg graag deze hebben. Is er 2014 weer een No Impact Week?

    All the best,
    Jasper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s