NIW-ambassadeur De BuurtBoer aan het woord:

logo_defWat doet jouw organisatie? De Buurtboer is een business to business organisatie die bedrijfslunches samenstelt voor bedrijven in de Randstad (Amsterdam en omgeving). Deze lunch bestaat uit producten op basis van onze kernwaarden : lokaal, ambachtelijk geproduceerd, seizoensgebonden en/of biologisch. De Buurtboer is opgericht in 2010 vanuit de overtuiging dat bedrijven in plaats van het standaard kantine voedsel voortaan genieten van echt, lekker en verse producten, waar zo min mogelijk kilometers voor hebben afgelegd (zie http://www.debuurtboer.nl).

Waarom doen jullie mee met No Impact Week? De Buurtboer stelt lunches samen op basis van het aantal personen. Dit houdt in dat er voor dat aantal mensen producten worden ingekocht. Via deze manier wordt voedselverspilling beperkt. Lokaal, biologisch en seizoensgebonden voedsel eten is slechts dag 4 van ‘No Impact Week’ en de Buurtboer wil dan ook graag zien op welke manier het nóg beter kan ook op andere dagen. Daarom doet het hele Buurtboer team mee en delen wij onze ervaringen via de sociale media kanalen om zoveel mogelijk mensen bewust te laten worden van dit initiatief.

Wat gaan jullie doen in de aanloop naar en tijdens No Impact Week? In de aanloop van No Impact Week gaan we zo veel mogelijk mensen proberen uit te dagen om het experiment aan te gaan. Dit doen wij voornamelijk via onze sociale mediakanalen. Ook zullen wij tijdens No Impact Week een dagelijks (foto/video) verslag bijhouden over onze ervaringen.

Hoe willen jullie andere deelnemers inspireren vanuit jullie eigen achtergrond? De Buurtboer is opgericht vanuit de overtuiging zoveel mogelijk mensen te laten genieten van echt, lekkere en verse producten. Door lunches op maat aan te bieden wordt voedselverspilling zoveel mogelijk beperkt. Voedselderving is iets wat vanuit ons oogpunt erg belangrijk is en waar we mensen bewust van willen maken. Via onze sociale media kanalen willen wij zoveel mogelijk mensen en klanten overhalen mee te doen met No Impact Week en bewust te laten worden van de ‘impact’ op het milieu door de dagelijkse activiteiten.

Verder nog dingen te melden? Tijdens No Impact Week is de Buurtboer ook bezig met ‘FoodWaste’. Afgelopen week waren wij op bezoek bij het Food Waste diner, georganiseerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam door Foodguerrilla – offensief voor goed voedsel. Food waste hero’ Tristram Stuart toonde ons deze avond de impact van voedselverspilling op de wereld. Wij pakken deze week dus groots aan, om dit onderwerp ook onder de aandacht te brengen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s