‘Hoofd-Ambassadeur’ Vlaanderen CVN aan het woord!

CVN logoWat doet jouw organisatie? CVN (Centrum Voor Natuur- en milieueducatie vzw) is een vormingsinstelling in Vlaanderen die werk maakt van een leefbare en ecologische toekomst voor iedereen.

Waarom doen jullie mee met No Impact Week? CVN doet mee omdat we geloven dat het concept van de No Impact Week een sterke manier is om op een leuke, laagdrempelige wijze bewustwording te creëren. Deze week laat je zien hoe makkelijk je als persoon, gezin of bedrijf het verschil kan maken.

Wat gaan jullie doen in de aanloop naar en tijdens No Impact Week? In de aanloop van de No Impact Week gaan we zo veel mogelijk mensen proberen uit te dagen om het experiment aan te gaan. De stad Brugge heeft al aangegeven mee te zullen doen en ook onze Vlaamse Low Impact Man Steven Vromman is natuurlijk van de partij.

Hoe willen jullie andere deelnemers inspireren vanuit jullie eigen achtergrond? Andere deelnemers willen inspireren door startbijeenkomsten te organiseren samen met andere betrokken organisaties. Met een duurzamere levensstijl werk je niet alleen aan een beter milieu of pak je de klimaatverandering aan, je verhoogt ook de biodiversiteit in je eigen buurt en verderaf. Duurzaam geproduceerde producten of gerecycleerde producten zorgen ervoor dat planten en dieren en hun ecosystemen meer ruimte krijgen. Dit is een interessante insteek die soms uit het oog verloren wordt.

Verder nog dingen te melden? Naast de No Impact Week organiseert CVN nog een pak aan andere vormingen gericht op natuur, milieu met de blik op de toekomst. Nieuw zijn bijvoorbeeld Clean Tech, Permacultuur en Scharrelkids (ook in samenwerking met IVN). Maar ook klassiekers als Natuurgids en Natuur-in-zicht. Kijk voor het volledig aanbod op www.c-v-n.be

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op ‘Hoofd-Ambassadeur’ Vlaanderen CVN aan het woord!

  1. Arjan Welman zegt:

    Inspirerend programma was Kassa Groen. Een afleveringenserie van Kassa gericht op duurzaam leven: wil je zelf schoonmaakmiddelen maken, kijk dan op onderstaande website en ga aan de slag. VEEL PLEZIER!:
    http://www.leesvoer.net/leesvoers-grote-overzicht-van-schoonmaakmiddelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s