Doe mee aan No Impact Week 10 t/m 17 maart

Duurzaam genieten? Dat kan! Ontdek het tijdens No Impact Week!

DEN HAAG – 10 t/m 17 maart is het No Impact Week. No Impact week, geïnspireerd op de duurzame lifestyle van Colin Beavan, is een leuke en uitdagende manier om kennis te maken met  duurzame gewoontes. Door mee te doen met de No Impact Week  kan je ervaren welke duurzame gewoontes bij je passen op een laagdrempelige en vooral leuke manier. Vele Nederlanders & Vlamingen gaan tijdens de No Impact Week, een week lang groen(er) leven.

No Impact Week is geïnspireerd op ‘No Impact Man’ Colin Beavan. Colin leefde met zijn vrouw en dochter een jaar lang No Impact. Zij probeerden de duurzame lifestyle uit in fases: van het verminderen van afval en het eten van lokaal voedsel tot het verminderen van CO2-uitstoot door te fietsen of de trap te pakken.

Dit duurzame lifestyle experiment had een positief effect op de levenskwaliteit van Colin en zijn gezin en er kwamen een boek, een film en vele No Impact Weken in de Verenigde Staten uit voort. No Impact is inmiddels een internationaal fenomeen en dit jaar wordt de 3e Nederlandstalige No Impact Week georganiseerd door IVN – Instituut voor Natuureducatie & Duurzaamheid.

‘Het draait niet om perfectie, het gaat om het leerproces’ volgens Beavan. Dat betekent dat je tijdens deze week zelf kan ontdekken welke duurzame gewoontes wel en niet bij je passen. Tijdens No Impact Week koop je zo min mogelijk nieuwe dingen, produceer je weinig afval en je probeert zo min mogelijk energie & water te gebruiken. Je eet zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, seizoensgebonden & biologisch voedsel en verplaatst je zoveel mogelijk op eigen kracht (trap i.p.v. lift, fietsen, wandelen). De kleine impact die je dan nog wel hebt op het milieu wordt gecompenseerd met een goede daad voor de samenleving, waarbij No Impact Man de nadruk legt op het belang van gemeenschap!

Je kan zelf meedoen of samen met  je kinderen, je vrienden, je team op het werk of studentenhuis. Meld je aan op www.noimpactweek.nl en ontvang een handleiding waarin je stap voor stap per dag wordt meegenomen naar een steeds duurzamere levensstijl. Het begint met een dag geen nieuwe dingen kopen (naast voedsel) en eindigt met de uitdaging van elektriciteit. Hoeveel elektriciteit heb je echt nodig op een dag? De handleiding staat vol met tips en dit jaar is er ook de FUN Flyer voor de levensgenieters onder ons! No Impact Week: Duurzaam genieten, kan dat?

No Impact Week 2013 is een initiatief van IVN – Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid

Voor de redactie:

Interessant voor lokale pers: Volg een deelnemer tijdens No Impact Week! Neem contact op met de organisatie voor een deelnemer in uw regio.

Voor meer informatie en interviewverzoeken:

Kijk op www.noimpactweek.nl of bel met Rachelle Eerhart, 0626877657 / r.eerhart@ivn.nl

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Doe mee aan No Impact Week 10 t/m 17 maart

  1. Tramplus zegt:

    Dit doe ik dus al ruim 35 jaar. En in dat filmpje, die laag chocola op de koekjes, waar komt dat vandaan? Dat weet men bij noimpactweek niet. BLUNDER! De impact daarvan zal binnenkort wel verdwijnen, dan slaat peakoil toe. Ook noot van gehoord en wat dat met cacao doet?

    http://www.peakoil.nl

    Cacao komt uit zuid-amerika, hier pakweg 9000 km vandaan.

    Leuk dat idealisme, maar zonder kennis kom je niet zover.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s