Ambassadeur Jonge Kerk & Transition Town Roermond over deelname aan NIW!

jonge kerk roermondafbeelding tt roermondWat doet jouw organisatie? Ik ben op twee manieren bezig met de NoImpact week. Vanuit de basisgroep Jonge Kerk Roermond en vanuit Transition Town Roermond. In januari werd door de Jonge Kerk de bijeenkomst ‘Duurzaam handelen’ georganiseerd, waarbij Nicole Mokveld vertelde over haar ervaringen met No Impact Week en iedereen opriep om dit jaar mee te doen.

Tijdens deze bijeenkomst werd ook aangekondigd dat de No Impact Week het thema zou worden van de thema avond van Transition Town Roermond. We hebben met Transitie Roermond ‘No Impact Man’ al eens bekeken en hebben toen afgesproken een volgende keer mee te doen. Transitie Roermond is een onderdeel van de wereldwijde Transition Town beweging. Vanuit de grote problemen in de wereld van de klimaatverandering, piekolie en de oneerlijke verdeling van de grond- en hulpstoffen willen aangesloten groepen zich vooral bezig houden met wat je er zelf aan kan veranderen. Repair Café’s, zonnepaneelprojecten, permacultuur, stadsmoestuinen zijn activiteiten die je vaak ziet bij een Transition Town. 

Waarom doen jullie mee met No Impact Week? Zoals gezegd denken we dat je vooral zelf je gedrag moet veranderen en niet te veel op de overheid moet gaan wachten.

Wat gaan jullie doen in de aanloop naar en tijdens No Impact Week? Tijdens No Impact Week komt Jan Juffermans van de Ecologische voetafdruk op 12 maart ook een thema avond verzorgen in het Groenhuis.

Hoe willen jullie andere deelnemers inspireren vanuit jullie eigen achtergrond? Voor basisgroep Jonge Kerk komt veel van het handelen uit het geloof. De bijlage van Trouw over het groene geloof die in hetzelfde weekend van 13 januari uitkwam was wel erg toepasselijk.

Verder nog leuke dingen te melden? Ja, wij zijn actief op facebook!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s