Ambassadeur het Wellant College over het groenonderwijs & NIW!

Wellantcollege

Michel Tol & Mariella van der Meer van het Wellantcollege over hun deelname aan No Impact Week:

Wat doet jullie organisatie? Wellantcollege is de grootste groene onderwijsinstelling van de Randstad. Met 27 scholen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden-Nederland. Wellantcollege biedt vmbo onderwijs, mbo en mbo+ opleidingen. Dit doen we met 1.400 medewerkers voor 13.000 leerlingen en studenten. Daarnaast verzorgen we samen met onze partner IPC Groene Ruimte cursussen en trainingen.

Waarom doen jullie mee aan No Impact Week? Door de jaren heen is de betekenis van ‘groen’ behoorlijk veranderd. Groen is een manier van leven geworden: een mentaliteit, een inspirerende denkwijze. Dit nieuwe ‘groene denken’ heeft Wellantcollege geïnspireerd. Vanuit de drie kernbegrippen: duurzaam, innovatief en economisch relevant laten we dit terugkomen in ons onderwijs en onze bedrijfsvoering. No Impact Week zien wij als een manier om samen met leerlingen en medewerkers bewuster na te denken over hoe we onze samenleving kunnen verduurzamen. Individueel en met elkaar.
Jongeren hebben de toekomst, dus vindt Wellantcollege het belangrijk om hen zo bewust mogelijk die toekomst te laten betreden!

Wellant NIW

Wat gaan jullie doen in de aanloop naar en tijdens No Impact Week? Vanaf februari start de zogenaamde “No Impact Man” van Wellantcollege met het delen van leuke weetjes, filmpjes en tips over duurzaamheid. Dit wordt gedaan via een speciale facebookpagina. Tijdens de No Impact Week kunnen leerlingen en medewerkers een speciaal voor hen ontworpen stappenplan volgen, dat de nadruk legt op ecologische bewustwording. Daarnaast wordt er veel ruimte gelaten voor eigen inbreng, omdat het leuk en leerzaam is om zelf na te denken over duurzaamheid.

Hoe willen jullie andere deelnemers inspireren vanuit jullie eigen achtergrond? Je ziet dat duurzaam denken en doen steeds belangrijker wordt in onze samenleving. Bij bedrijven en instellingen groeit het besef dat je rekening moet houden met de wereld om je heen. Ze hebben het er steeds vaker over, maar weten niet goed hoe. Wellantcollege leert leerlingen ‘groen’ te denken. Zodat zij hun steentje kunnen bijdragen. Tijdens stages, maar ook straks als ze gaan werken. In onze voorlichtingsuitingen en in onze lesprogramma’s laten we het groene denken ook steeds terugkomen. En door goede initiatieven zoals de No Impact Week in de schijnwerpers te zetten hopen we ook anderen te inspireren.

Verder nog dingen te melden? We hebben er zin in en kunnen niet wachten om onze omgeving dat kleine beetje duurzamer te maken!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s