Meer over… Low Impact Man

Misschien niet voor alle Nederlandse deelnemers aan No Impact Week bekend, maar in Vlaanderen is er een Low Impact Man. Evelien vertelt meer over hem:

In Belgie bestaat sinds 1 mei 2008 de Low Impact Man. Steven Vromman was daarvoor directeur bij Ecolife maar nam een half jaar loopbaanonderbreking voor het experiment om te leven met een ecologische voetafdruk van 1,6 ha. Zoveel grondoppervlak is er namelijk beschikbaar als we de aarde netjes verdelen over alle mensen.

Tijdens deze uitdaging is hij op zoek gegaan naar concrete mogelijkheden om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Zijn zoektocht en dagelijkse belevenissen zijn te lezen op zijn blog www.lowimpactman.be

Hij ontdekte dat low-impact leven niet alleen goed is voor de planeet, maar dat het zijnleven ook socialer, goedkoper en gezonder heeft gemaakt.

Steven werd met zijn experiment een bekende Vlaming. Na dat half jaar loopbaanonderbreking besloot hij verder te gaan als Low Impact Man. Hij verzorgt lezingen, er is een tv-documentaire over hem gemaakt, hij heeft een tweetal boeken geschreven en tourt rond met theatershows. En hij is ambassadeur van de No Impact Week!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s