Persbericht: No Impact Week 2011 – We zijn los!

Ruim 1000 Nederlanders & Vlamingen leven een week zo duurzaam mogelijk

DEN HAAG – No Impact Week 2011 is zondag van start gegaan. Ook dit jaar gaan ruim 1000 mensen de uitdaging aan om een week lang te experimenteren met een duurzame(re) levensstijl.

In de aanloop naar de Dag van de Duurzaamheid komende vrijdag op 11/11 a.s., leven de deelnemers aan No Impact Week deze week stap voor stap al zo duurzaam mogelijk. Zij alleen eten en proberen zo min mogelijk afval te maken. Verder gaat vervoer waar mogelijk op ‘eigen kracht’ en is voedsel lokaal, biologisch en seizoensgebonden. Ook zijn deelnemers zuinig met energie en water. Hierbij staat voorop: het gaat om leren en bewustwording, niet om perfectie.

De afgelopen weken lieten velen zich inspireren door de filmvertoningen van ‘No Impact Man’ die plaatsvonden in o.a. Castricum, Amersfoort, Hilversum en Joure. Ook online namen verschillende groene sites de promotie voor de week mee in hun communicatie. Dit leverde ruim 1000 deelnemers op in Nederland & Vlaanderen. En dit zijn alleen de officiële inschrijvingen, want de organisatie bereikt de ‘buzz’ dat velen No Impact Week op eigen houtje oppakken of met de handleiding van vorig jaar.

No Impact Week bereikt ook de landelijke politiek. Vorig jaar nam D’66 kamerlid Stientje van Veldhoven al deel aan de week en dit jaar gaan Diederik Samsom (PvdA) en zijn gezin de uitdaging aan. Lokale politici zijn ook van de partij. Zo nemen wethouders uit Zwijndrecht en Diemen deel en komt de gehele fractie van Groen Links Maastricht er deze week achter of minder echt meer kan zijn.

Opmerkelijk is dat het voor een groot gedeelte vrouwen zijn die zich inschrijven voor het experiment. Op de vraag waarom, reageerde een deelneemster op Facebook: ‘Denk je nou echt dat die vrouwen alleen bij kaarslicht een boekje zitten te lezen? De mannen doen gewoon mee hoor!’

Inmiddels bruist het op Facebook en Twitter van de deelnemers die tips uitwisselen en met elkaar in discussie gaan over de meest groene aanpak. Op de website verschijnen elke dag nieuwe ervaringen van deelnemers en ook zijn er inspirerende artikelen te vinden over een duurzame levensstijl. En het belangrijkste, mensen vinden het leuk, zo’n experiment!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s