GroenLinks-fractie Maastricht gaat de uitdaging aan!

GroenLinks fractie gaat klimaatneutraal voor een week! GroenLinks doet mee aan No Impact Week!

De GroenLinks fractie van Maastricht gaat dit jaar als gehele fractie meedoen aan de No Impact Week. Het No Impact experiment is een week (6 t/m 13 november) waarin je elke dag een andere opdracht krijgt en ervaart wat het verkleinen van je impact op het milieu kan betekenen voor je kwaliteit van leven. Het gaat er tijdens No Impact Week om dat je ontdekt hoe het veranderen van je levensstijl effect kan hebben op zaken als persoonlijke voldoening, gezondheid, geluk en je relatie met vrienden & familie. Het is een uitdaging die de GroenLinks fractie gezamenlijk gaat beleven.

Samen met de gemeente Maastricht heeft de GroenLinks fractie de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Het is dus van belang dat we op een andere manier gaan leven waarbij onze bijdragen aan de klimaatsverandering minimaal wordt.

Raadslid Saskia Hermens: “Vorig jaar heb ik voor het eerst aan dit experiment meegedaan en het was een bijzondere ervaring waarbij je inzicht krijgt in hoe je wordt meegesleurd in de consumptiemaatschappij die enorm milieuverontreinigend is. Sinds vorig jaar heb ik mijn leefpatroon al enigszins aangepast na de No Impact Week. Ik koop nu meer ecologische en seizoensgebonden streekproducten en kijk geen televisie meer. Als je niet de hele tijd reclame ziet krijg je ook geen behoeve aan dingen die je niet echt nodig hebt. Het bespaart je dus ook nog een hoop geld.”

Dit jaar zal de gehele fractie de ervaring van No Impact Week aangaat. Via de twitter van de fractie (@GroenLinks043) zullen de verschillende fractieleden hun ervaringen delen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op GroenLinks-fractie Maastricht gaat de uitdaging aan!

  1. Mooi van Maastricht..
    Zou ook iets voor Tilburg kunnen zijn..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s