Wat doe ik met mijn cosmetica?

Vaak beginnen we op een gegeven moment met het gebruiken van bepaalde cosmetica en vervolgens wisselen we maar zelden meer. Een echte ingesleten gewoonte dus. Tijdens No Impact Week stel je je gewoonten ter discussie, dus je kan ook eens kijken naar wat je bij de drogisterij koopt. Gelukkig was daar Sandy Hof van PRANA Beauty & Health uit Hoofddorp die super enthousiast was over No Impact Week en ons ook wel even van wat natuurlijk schoonheidsadvies wilde voorzien!

“In de handleiding van No Impact Week 2011 wordt op pagina 5 aandacht besteedt aan het belang van natuurlijke cosmetica. Deze producten belasten de aarde zo min mogelijk en zijn onschadelijk voor je gezondheid.  Dit in tegenstelling tot heel veel huidverzorgingsproducten (crème, douchegel, shampoo, deodorants) die synthetische ingrediënten en niet huideigen stoffen bevatten. Deze producten zijn schadelijk voor je huid en gezondheid, omdat maar liefst 60% van wat je op je huid smeert, in je lichaam terecht komt. Denk maar aan de werking van een nicotinepleister.

Op dit moment zijn ‘groene’ en natuurlijke producten populair. Iets waar de producenten van cosmeticaproducten slim op in spelen. Wanneer een product slechts 1% natuurlijke grondstoffen bevat, mag het al als ‘natuurlijk’ product verkocht worden. De overige 99% bestaat echter uit onnatuurlijke en zelfs giftige stoffen.  Het is daarom belangrijk goed te letten op de ingrediëntenlijst van je favoriete verzorgingsproducten. Heb je weinig tijd om de ingrediënten te bestuderen? Kies dan voor producten die voorzien zijn van het NaTrue logo. Een label dat klanten over de hele wereld kunnen vertrouwen als een overkoepelend keurmerk voor kwaliteit en duidelijkheid. Dit betekent: natuurlijke producten met veelal biologische ingrediënten, zonder chemische-synthetische toevoegingen. Producten die je huid en het milieu zo min mogelijk belasten.

Schoonheidssalon PRANA Beauty & Health in Hoofddorp werkt tijdens alle behandelingen uitsluitend  met natuurzuivere producten van PRIMAVERA en Weleda.
Meer info: http://natuurlijkprana.nl &  http://natrue.org.

Klik hier voor een overzicht van negatieve ingrediënten in verzorgingsproducten.”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Wat doe ik met mijn cosmetica?

 1. Linda zegt:

  Ik kies ook bewust voor geen make-up, heb geleerd mijzelf te accepteren en mooi te vinden zoals ik ben!

 2. daantje zegt:

  Ik gebruik helemaal geen make-up! Dus gelukkig hoef ik me daar volgende week niet druk over te maken 🙂

 3. He Ineke,
  Helemaal goed. Ook Weleda voldoet aan de strenge eisen van het NaTrue Keurmerk!

 4. Ineke Winkel zegt:

  Zelf gebruik ik vooral Weleda producten, die kan ik om de hoek bij de natuurvoedingswinkel kopen. In Amersfoort worden ook natuuzuivere producten gemaakt door een kruidenkundige/natuurgeneeskundige. Ze zijn te bestellen. Zie http://www.amorfortia.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s