In de aanloop naar No Impact Week 2011 > 10:10 ‘Wat doe jij uit?’

Trek die stekkers er maar uit! Op 10 oktober lanceert 10:10 The Energy Challenge de Nationale Elektriciteitsmeter, met input van TenneT. Een primeur, want nooit eerder is het elektriciteitsverbruik in Nederland live te zien geweest. In Vroege Vogels (VARA Radio 1) werd vanochtend het startschot gegeven voor de landelijke actie WAT DOE JIJ UIT? Met deze actie daagt 10:10 heel Nederland uit om de meter op 10 oktober naar beneden te brengen door maximale elektriciteitsbesparing. Samen geven we de wereld een signaal: energiebesparing is belangrijk en burgers, bedrijven en politiek kunnen hier veel meer aan doen. 


De Nationale Elektriciteitsmeter is op 10 oktober online te volgen via www.watdoejijuit.nl. Daarnaast komt er in samenwerking met Liander een meter op ‘wijk’-niveau in Hoofddorp-Oost en op kantoor-niveau in het Stadhuis-Muziektheater in Amsterdam, zodat in nationaal én lokaal perspectief te zien is wat elektriciteitsbesparing kan opleveren. Deze meters worden op locatie geplaatst en zijn ook online te volgen.

De mogelijkheden om mee te doen thuis en op het werk zijn eindeloos. 10:10 inspireert en faciliteert met tips, checklists en een postermaker. Inzicht in verbruik leidt tot besparing. De tips zijn makkelijk zelf toe te passen: de wasdroger uitlaten, de computer uit in plaats van stand by,  de elektrische boiler na het douchen uit. Besparingen van 30% op de energierekening zijn haalbaar. Dat zal de meeste mensen in deze tijd goed uitkomen.

De Nationale Elektriciteitsmeter komt tot stand met gegevens van TenneT, dat op 10 oktober actuele verbruikscijfers aanlevert bij 10:10. Het is voor het eerst dat de elektriciteitstransporteur dat op deze manier doet. Vanuit het landelijke besturingscentrum van TenneT wordt live het Nederlandse elektriciteitsverbruik gemonitord. Initiatiefnemer van 10:10 Wijnand Duyvendak: ‘Zo kunnen we dankzij de input van TenneT direct laten zien dat je gedrag effect heeft op het totale verbruik. Samen kunnen we dit verbruik beïnvloeden’.

WAT DOE JIJ UIT? laat zien dat energieverbruik verminderen niet alleen noodzakelijk, maar vooral mogelijk en eigenlijk best makkelijk is.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op In de aanloop naar No Impact Week 2011 > 10:10 ‘Wat doe jij uit?’

  1. Dana Koster zegt:

    Goeie actie! Ik zet gewoon alles uit, behalve de koelkast 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s