TV: ‘Yotta’ vanaf 8/10 > 3 gezinnen gaan ‘no impact’

Een maand lang zonder spelcomputer, televisie en mobiele telefoon? En dan ook nog eens zo min mogelijk water, elektriciteit en gas verbruiken? Villa Achterwerk zoekt het uit in de realityserie Yotta. In de achtdelige familieserie gaan drie gezinnen met elkaar de strijd aan om zo energiezuinig mogelijk te leven. Alle elektrische apparaten worden uit huis gehaald en het witgoed gaat achter slot en grendel. Hoe gaan zij met deze nieuwe situatie om? Welke inventieve oplossingen worden door de kinderen (en hun ouders) bedacht om het toch nog een beetje leuk te hebben? Voor wie valt het gemis zwaar? De drie gezinnen krijgen yotta’s waarmee ze elke week iets terug kunnen kopen, voor het geval ze echt niet zonder mobieltje of wasmachine kunnen. Vinden ze het echter wel best zo, dan sparen ze de yotta’s lekker op voor later. Welk gezin verbruikt uiteindelijk het minste en spaart de meeste yotta’s?

Door middel van speciale opdrachten worden diverse thema’s aangesneden. Wie kan een maaltijd met zo weinig mogelijk afval op tafel toveren? Wie organiseert het meest besparende kinderfeestje? In de laatste aflevering wordt de winnaar bekendgemaakt.

Vanaf zaterdag 8 oktober om 19.30 uur bij Z@PP op Nederland 3

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op TV: ‘Yotta’ vanaf 8/10 > 3 gezinnen gaan ‘no impact’

 1. Esther zegt:

  ik zit nu (16-3-2013) te kijken en vroeg me af waarom gaan sommige niet gewoon gaan barbecuen je gebruikt geen gas of stroom

 2. m.versendaal merelstraat 16 2953el alblasserdam zegt:

  Goeden dag
  Ook ik was een van die personen welke zuinig waren met energie. Alles in de verschillende vuilnisbakken deed en wandelpaden schoonhield van zwerfvuil.
  Maar het is helemaal over. Ik gooi alles in de eerste vuilnisbak, of het nu batterijen,viskoppen of noem maar op, welke opgehaald wordt.
  Dat heeft zijn reden.
  Tot voor kort werden de transportkosten van energie per gebruikte eenheid afgerekend. De vervuiler betaalde dus het meeste voor deze kosten.
  In 2009 en 2010 is dat een vast bedrag per aansluiting geworden.
  Het gevolg is dat zuinige gebruikers, dus energiebewuste personen, ca. 10 % meer zijn gaan betalen op hun energierekening. De vervuiler ging minder betalen. Het breekpunt was bv. bij elektra ca. 4000 kWh. per jaar.
  Toen het CDA door mij daarop gewezen werd hebben zij de slogan “De vervuiler betaald” uit hun concept verkiezingsprogramma gehaald en deze vervangen door de nietszeggende slogan ” De gebruiker betaalt” in hun verkiezingsprogramma.
  Het is jammer maar als de politiek in deze materie al de gemakkelijkste weg kiest dan mag je van de burger niet verwachten dat ze moeilijk gaan doen.
  Dus in den haag mogen ze wat mij betreft ……..

  Groeten
  m.versendaal
  merelstraat 16
  2953el alblasserdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s