Deelnemers over Dag 2: AFVAL

Lonneke bij IS: “Who needs theezakjes anyway? Madonna en hartsvriendinnen Gwyneth Paltrow en Stella McCartney schijnen het theezakje twee jaar geleden al afgezworen te hebben. Een frivoliteit die ook ik best kan missen.”

Idealistische, postmaterialistische, socialistische student Politicologie: “Shopgedrag aanpassen is de les van vandaag. Mijn eeuwige uitstelgedrag voor boodschappen doen, snijdt in de vingers. Niet in de laatste plaats omdat ik van honger niet bepaald vrolijk word.”

Petra Hubbeling: “Maar toch is het goed om het programma te volgen want bij alles wat ik in mijn vuilniszak stop denk ik toch: ‘kan ik er nog wat mee doen?'”

Champvert: “Binnen de organisatie waar ik werk doen ruim dertig mensen mee met de actie, geen slechte score. Bedenk je eens in hoeveel koffiebekers dit alleen al scheelt. De sociale impact van actie is nog veel groter, iedereen om mij heen praat op moment over het onderwerp.”

Het Dierenbos: “Of een zakje waarin de groente was verpakt. Of een oude broodzak. Ik heb geen redenen om daar aparte poepzakjes voor te kopen. Er zijn al zo veel zakjes. Hop in de prullenbak of in de poepbak, dat is hier om het even, en klaar.”

Myrthe bij OneWorld.nl: “Psychologisch moest ik even een stapje zetten. Ik bepaal toch zeker zelf wel wanneer ik op mijn afval, consumentisme, koopgedrag en wat niet al let?”

Gaby bij OneWorld.nl: “Alleen die herbruikbare menstruatiecup…ook wel divacup genoemd, daar moet ik toch nog even over nadenken hoor.”

Judith bij OneWorld.nl: “Ik ga regelmatig naar de afhaal Thai, hoe moet ik dat oplossen, met mijn eigen bakje erheen gaan? Ze zien me aankomen. En wat te doen met mijn dagelijkse gang naar de koffietent om de hoek, moet ik dat nu afschaffen?”

Norna: “Omdat we bij een Marokkaans gezin waren, is het hun traditie om één grote schaal met eten op tafel te leggen en iedereen een lepel te geven, die dan van dat ene bord eet. “Minder afwas!” ging onmiddellijk door mijn hoofd heen.”

Maïta van der Mark: “Gisteravond bestempelde ik nog de ‘geen-afval-kit’ uit de handleiding van No Impact Week NL als iets Amerikaans. Vanmorgen stapte ik vol vertrouwen de deur uit met mijn lunch in een trommeltje. Dat zou toch wel genoeg moeten zijn.”

Stephanie Timp: “Vandaag massa’s wafels gebakken en ook die gaan morgen mee ipv de plastic verpakte mueslireep. Bovendien kwam een van de meiden aanzetten met de opmerking dat brood kopen ook weer een plastic zak betekent, en dus hebben we vandaag zelf brood gebakken.”

Biobudget: “Heb een balkonkoelkast gemaakt!”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Deelnemers over Dag 2: AFVAL

 1. Bart zegt:

  biologische verpakkingsloze boodschappen, brood in een trommeltje, koffie beker op werk en eten dat over is niet weggooien maar in de koelkast of vriezer. Allemaal dingen die relatief weinig moeite kosten en je toch bewust maken. begin langzaam plezier te krijgen in het minimaliseren van mijn impact!

 2. helen roeten zegt:

  Op donderdagkan je op een creatieve manier werken aan no impact. In alle mycom winkels van Nederland kan je je pc gratis zuiniger en sneller maken. Verderkan in Amsterdam, Utrecht en Almere naast je pc groener maken je hem ook mooier maken. PIMP JE PC. Ga met behulp van een kunstenaar je pc echt persoonlijk en mooi maken. In het FabLab in amsterdam , in De Waag, Adres: Waag Kasteel – Nieuwmarkt 4-1012 CR Amsterdam kan je een eigen ontwerp op je pc kast laseren van 10 uur tot 17.oo uur.

  In het stadhuis in Almere kan je van 13.00 tot 17.00 terecht voor een gratis pc check en ook pimpen : mozaieken of collageop je pc.

  In Utrecht op de Oude gracht, kan je vanaf 17.00 tot 21.00 ook upgraden en pimpen.

  Kijk voor alle informatie over deze duurzame pc actie op : http://www.hetkanwel.nl of op :
  http://www.zinenzo.nu. Helen Roeten doet ook mee aan no impact week en is mede organisator van de actie : Doe het zelf op 11-11. Kom langs, green is FUN!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s