De dagen van No Impact Week

No Impact Week, hoe gaat dat precies? Hieronder een korte beschrijving per dag. De handleiding is natuurlijk veel en veel uitgebreider! Met veel tips & tricks hoe je dit het beste aanpakt.

Let wel: je hoeft niet per se alles zo extreem door te voeren zoals het hier staat. Elk stapje telt! Zie ook de veelgestelde vragen.

Zondag: Consumeren Denk na over wat je deze week naast eten zou kopen, en doe het niet (of probeer er op een andere manier aan te komen)!

Maandag: Afval Probeer geen afval te produceren, en leg het afval dat je wel produceert apart.

Dinsdag: Vervoer Maak je vervoer duurzamer, doe meer op eigen kracht (lopen/fietsen/trap), neem het OV of deel een auto.

Woensdag: Voedsel Eet vanaf vandaag tot het eind van de week lokaal geproduceerd & seizoensgebonden voedsel.

Donderdag: Energie Verminder je energieverbruik: doe een het licht uit, en een extra trui aan!

Vrijdag: Water Verminder je waterverbruik: ook dat kan op allerlei manieren.

Zaterdag: Doe iets goeds Compenseer de impact op het milieu die je deze week wel had met iets goeds voor je omgeving. We bieden je allerlei opties!

Zondag: Eco-Zondag Een dag van rust en reflectie, en de laatste dag van No Impact Week!

Daarnaast: Laat je horen! Individuele actie en collectieve actie gaan samen. Daarom vragen we je ergens deze week een goed doel dat wij uitlichten of dat je zelf vindt te steunen door bijvoorbeeld een petitie te tekenen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op De dagen van No Impact Week

 1. Annette Koops zegt:

  Ik raad iedereen aan om ook het boek te lezen. Het is erg inspirerend en ook nog eens grappig. Maar het allerbeste aan het boek is dat no-impact-man laat zien hoe leuk het kan zijn om het te proberen. En hij heeft gelijk, ik vind het project (tot nu toe) helemaal leuk. Het lijkt alsof ik in die paar dagen dat ik nu mee doe opnieuw heb leren kijken.

 2. s zegt:

  Goed initiatief, maar ik vind ‘NO’ impact nogal pretentieus. Zelfs als we weer als holbewoners zouden gaan leven zou dat niet lukken… Het gaat volgens mij om respectvolle impact. Begrijpen waar we vandaan komen en welke rol we spelen in de enorme, complexe kringloop van onze aarde. En daarvoor moet er in onze westerse ‘beschaving’ heel wat veranderen… (en dat begint bij de producenten en de overheid, niet bij de consument) Maar wel allemaal meedoen!

  • Janneke zegt:

   No impact is misschien wat pretentieus, maar als je niet streeft naar het hoogst haalbare kom je nooit ergens. En het begint juist wél bij de consument. Als die weigert nog langer Argentijns rundvlees en in december aardbeien te kopen gaan de producenten vanzelf mee, is allemaal een kwestie van vraag en aanbod, en het aanbod is vraaggestuurd. Wat is er mis met lokaal geproduceerde goederen??

   Janneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s